Recepten | Paella mixta

Paella mixta

7 sep, 2020

 Hoofdgerecht
 60 minuten
 **
 4 personen

Ingrediënten

  • 8 kippenvleugels
  • 8 gambas
  • 20 mosselen
  • 12 schijfjes choricillo of chorizo sarta
  • 1 klein uitje (versnipperd)
  • 1teentje look (geplet)
  • 1paprika (op reepjes)
  • 1tube calamares op blokjes of ringen
  • 400 g bomba rijst
  • 1 liter caldo voor paella
  • peper en zout
  • saffraan
  • 20 cl olijfolie
  • theelepel zachte pimentón
  • 2g colorante

Wij komen met plezier bij jou thuis paella maken, maar mocht je het zelf eens willen proberen en je kookt graag, hier is alvast een gemakkelijk receptje.

Bijna alle benodigde ingrediënten kan je terugvinden in onze webshop ! 

Verhit een paellapan op het vuur, voeg de olijfolie toe en bak de kippenvleugeltjes aan, kruiden met peper en zout.

Voeg na een drietal minuten de ui en look toe en laat op een zacht vuurtje gedurende 5 minuten zachtjes bakken, zonder aan te branden. Voeg nu de calamares en de chorizo toe na 5 minuten de paprika erbij doen.

Voeg de rijst en de paprikapoeder toe en bak de rijst zachtjes aan gedurende een tweetal minuten, regelmatig roeren zodat hij zeker niet aanbakt!
Giet nu de caldo in de pan, saffraan erbij en evt een beetje colorante, verdeel de rijst een beetje evenredig en zet het vuur op zijn hoogst, het is de bedoeling dat uw rijst snel aan de kook gaat.

De rijst moet ongeveer 18 min koken, na tien minuten schil je de calamares en de mosselen mooi in de pan.
Laat de paella nu nog een achttal minuutjes verder koken, niet roeren!
Let op dat de rijst niet droogkookt, voeg indien nodig op tijd water toe.

Proef of de paella gaar is en dek af met een stukje alufolie, laat nog een vijftal minuutjes rusten vooraleer op te dienen.

Folie eraf, schik er nog wat partjes citroen op en geniet met je gasten van een eigengemaakte echt Spaanse paella.

Que aproveche !
Roberto

Meer recepten

Alas de pollo al ajillo

Alas de pollo al ajillo

Wie lust er nu niet een heerlijk kippenvleugeltje, deze tapa zal niet teleurstellen als eenvoudig maar enorm smakelijk gerechtje. Kruid de kippenvleugelboutjes met peper en zout en bak ze in de olijfolie tot ze goudbruin en gaar zijn. Neem ze uit de pan en zet ze even...

Lees meer
Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón

Deze heel eenvoudige en in 5 minuten klaar tapa bestaat enkel uit olijfolie, padrón peper en halfgrof zeezout; De peper zelf is mild van smaak, met af en toe eens een iets minder milde. Ze zijn genaamd naar het dorpje Padrón in de provincie A Coruña , Galicië , in het...

Lees meer
Crema catalana

Crema catalana

Doe de melk in een kookpot en zet ze samen met de citroenschil en het kaneelstokje op een zacht vuurtje.Laat de melk heel zacht koken gedurende een tiental minuten, zo krijg je de subtiele smaak van kaneel en citroen in de melk. Doe de eierdooiers in een ronde kom en...

Lees meer
0
    0
    Winkelmandje
    Winkelmandje is leeg