Doe de melk in een kookpot en zet ze samen met de citroenschil en het kaneelstokje op een zacht vuurtje.
Laat de melk heel zacht koken gedurende een tiental minuten, zo krijg je de subtiele smaak van kaneel en citroen in de melk.
Doe de eierdooiers in een ronde kom en voeg de suiker toe, klop met de klopper of de keukenrobot zolang tot je een cremige, bijna witte massa verkrijgt.
Neem nu met een schuimspaan het kaneelstokje en de citroenschil uit de melk. Doe de maïzena in een koffiekommetje en doe er een beetje van de warme melk bij om de poeder op te lossen.
Nu goed opletten! Giet het koffiekommetje met de maïzena in de kom met de witgeklopte eierdooiers en meng met een garde goed onder elkaar, giet dit mengsel daarna onmiddellijk bij de zacht kokende melk onder voortdurend roeren.
Het mengsel nog een tweetal minuutjes laten koken op een zacht vuurtje, blijven roeren! Verdeel het nog warme mengsel over de crema catalana schoteltjes. Laten afkoelen tot het vast is geworden en daarna in de koelkast bewaren.
Vlak voor het opdienen verdeel je over ieder schoteltje een soeplepel suiker die je dan onmiddelijk afbrand met je keukenbrander.
Je gasten zullen dol zijn op die heerlijke geur van gebrande suiker en de smaak van de catalana met het subtiel aroma van citroen.
Que aproveche !
Roberto
PS wil je het nog specialer maken, voeg dan vooraleer je de catalana in de potjes verdeeld een scheut “licor crema catalana” toe aan de mengeling (te koop in onze webshop)