Recepten | Albóndigas en salsa de tomates

Albóndigas en salsa de tomates

6 dec, 2021

 tapas
 40 minuten
 *
 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g gehakt (kalf/varken)
  • 1 eitje
  • 1 teentje look
  • 100 g chapelure
  • peper en zout
  • gemalen komijn

Voor de tomatensaus :

  • 2 blikjes tomato frito 400g
  • halve ui (versnipperd)
  • 100 g erwten (diepvries of vers)
  • 1 teentje look
  • pimentón dulce
  • glaasje droge witte wijn

Dit keer maken we een echte klassieker klaar, albóndigas, oftewel gehaktballetjes in tomatensaus.

Wat heb je allemaal nodig aan materiaal, een snijplank, een braadpan en een kookpot met hoge randen.

We maken eerst de gehakballen, doe in een mengkom het gehakt, peper, zout, , geperste look, komijn en een rauw ei, goed mengen met elkaar en vervolgens de chapelure eronder mengen tot je een vast mengsel hebt.

Laat een 10 minuten rusten, terwijl kan je al aan de saus beginnen.

zet een pot met een scheut olijfolie op een zacht vuur, doe hierin je gesnipperde ui en een teentje geperste look.
Laat het geheel zachtjes stoven en let erop dat de ui zeker niet aanbrand. Na een tiental minuutjes een soeplepel pimentón toeveogen en onder elkaar roeren. Het geheel blussen met de witte wijn goed omroeren en de tomato frito toevoegen.
Nu de saus aan de kook brengen en de erwtjes toevoegen, zet het vuur af en we gaan verder met onze gehaktballetjes.

Het gehakt in balletjes van een viertal centimeter rollen, groter mag ook maar hou dan rekening mee dat je ze iets langer zal moeten bakken.
Zet een pan op het vuur doe er een beetje olijfolie in en laat goed warm worden. Doe de albóndigas er voorzichtig bij en laat ze aan alle kanten bruin worden. Vuur afzetten en de albóndigas in de pot met saus doen. Breng nu de tomtensaus met de albóndigas erin terg aan de kook en laat gedurende een vijftal minuten zacht koken. Opgelet regelmatig roeren om aan branden te voorkomen !

Alles is klaar om te serveren, doe ze in een keramiek schoteltje, zet en op tafel en smullen maar !

De tomato frito, pimentón, gemalen komijn, olijfolie, heerlijke wiite wijn, serveerschaaltje zijn allemaal te verkrijgen in El Valenciano.

Veel plezier met het recept en laat eens weten hoe het ging.

Meer recepten

Pintxos con chistorra

Pintxos con chistorra

De chistorra is een rauwe, dunne chorizoachtige worst uit Navarra. Omdat deze worst nog rauw is, dient hij dus zeker gebakken te worden voor consumptie. Plaats deze overheerlijke tapa op een schijfje stokbrood, steek er een tandenstoker door en je hebt meteen een van...

Lees meer
Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Overbekend en o zo lekker, wie kent deze tapa niet? Hieronder een eenvoudig recept dat altijd lukt.Wat je wel nodig hebt is een kleine anti-kleef koekepan (grote van een tortilla). Neem een pan met een ijzeren handvat, omdat de pan in de oven gaat. We beginnen eraan,...

Lees meer
Alas de pollo al ajillo

Alas de pollo al ajillo

Wie lust er nu niet een heerlijk kippenvleugeltje, deze tapa zal niet teleurstellen als eenvoudig maar enorm smakelijk gerechtje. Kruid de kippenvleugelboutjes met peper en zout en bak ze in de olijfolie tot ze goudbruin en gaar zijn. Neem ze uit de pan en zet ze even...

Lees meer