Dit keer maken we een echte klassieker klaar, albóndigas, oftewel gehaktballetjes in tomatensaus.
Wat heb je allemaal nodig aan materiaal, een snijplank, een braadpan en een kookpot met hoge randen.
We maken eerst de gehakballen, doe in een mengkom het gehakt, peper, zout, , geperste look, komijn en een rauw ei, goed mengen met elkaar en vervolgens de chapelure eronder mengen tot je een vast mengsel hebt.
Laat een 10 minuten rusten, terwijl kan je al aan de saus beginnen.
zet een pot met een scheut olijfolie op een zacht vuur, doe hierin je gesnipperde ui en een teentje geperste look.
Laat het geheel zachtjes stoven en let erop dat de ui zeker niet aanbrand. Na een tiental minuutjes een soeplepel pimentón toeveogen en onder elkaar roeren. Het geheel blussen met de witte wijn goed omroeren en de tomato frito toevoegen.
Nu de saus aan de kook brengen en de erwtjes toevoegen, zet het vuur af en we gaan verder met onze gehaktballetjes.
Het gehakt in balletjes van een viertal centimeter rollen, groter mag ook maar hou dan rekening mee dat je ze iets langer zal moeten bakken.
Zet een pan op het vuur doe er een beetje olijfolie in en laat goed warm worden. Doe de albóndigas er voorzichtig bij en laat ze aan alle kanten bruin worden. Vuur afzetten en de albóndigas in de pot met saus doen. Breng nu de tomtensaus met de albóndigas erin terg aan de kook en laat gedurende een vijftal minuten zacht koken. Opgelet regelmatig roeren om aan branden te voorkomen !
Alles is klaar om te serveren, doe ze in een keramiek schoteltje, zet en op tafel en smullen maar !
De tomato frito, pimentón, gemalen komijn, olijfolie, heerlijke wiite wijn, serveerschaaltje zijn allemaal te verkrijgen in El Valenciano.
Veel plezier met het recept en laat eens weten hoe het ging.