Recepten | Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

1 nov, 2021

 Voorgerecht
 45 minuten
 *
 4 personen

Ingrediënten

  • 8 grote bio-eieren
  • 800 g aardappelen (vastkokend)
  • teentje look
  • olijfolie
  • peper en zout
  • kurkuma

Overbekend en o zo lekker, wie kent deze tapa niet? Hieronder een eenvoudig recept dat altijd lukt.
Wat je wel nodig hebt is een kleine anti-kleef koekepan (grote van een tortilla). Neem een pan met een ijzeren handvat, omdat de pan in de oven gaat.

We beginnen eraan,

Schil je aardappelen en kook ze gedurende 10 minuten, daarna afgieten en laten afkoelen.
Breek de eieren in een kom, pers er een klein teentje look onder. Klop de eieren met een garde tot een homogene massa.
Breng de eierstruif op smaak met peper en zout, voeg eventueel een beetje kurkuma toe voor de kleur.

Snij de gekookte en afgekoelde aardappelen in schijfjes en meng ze onder het eiermengsel.

Zet de koekepan op een hevig vuur en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Doe het tortillamengsel erin en laat 1 minuut bakken.
Doe het vuur vanonder de pan en plaats de pan in een voorverwarmde oven op 150° C.

Laat gedurende 15 à 20 minuutjes in de oven bakken, daarna de pan uit de oven pakken en laten afkoelen.

Wanneer de tortilla lauw is , de pan omkeren op een bord, en je bent klaar om te genieten van je heerlijke verse tortilla.

Je kan zelf altijd nog wat variëren door aan je eiermengsel allerlei zaken toe te voegen, zoals gedroogde tomaatjes, serranoham, gestoofde ui, paprikas,…. ieder naar zijn of haar smaak en goesting.

In ieder geval smakelijk en laat ons weten wat je ervan vond.

Roberto

Meer recepten

Alas de pollo al ajillo

Alas de pollo al ajillo

Wie lust er nu niet een heerlijk kippenvleugeltje, deze tapa zal niet teleurstellen als eenvoudig maar enorm smakelijk gerechtje. Kruid de kippenvleugelboutjes met peper en zout en bak ze in de olijfolie tot ze goudbruin en gaar zijn. Neem ze uit de pan en zet ze even...

Lees meer
Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón

Deze heel eenvoudige en in 5 minuten klaar tapa bestaat enkel uit olijfolie, padrón peper en halfgrof zeezout; De peper zelf is mild van smaak, met af en toe eens een iets minder milde. Ze zijn genaamd naar het dorpje Padrón in de provincie A Coruña , Galicië , in het...

Lees meer
Crema catalana

Crema catalana

Doe de melk in een kookpot en zet ze samen met de citroenschil en het kaneelstokje op een zacht vuurtje.Laat de melk heel zacht koken gedurende een tiental minuten, zo krijg je de subtiele smaak van kaneel en citroen in de melk. Doe de eierdooiers in een ronde kom en...

Lees meer
0
    0
    Winkelmandje
    Winkelmandje is leeg