Overbekend en o zo lekker, wie kent deze tapa niet? Hieronder een eenvoudig recept dat altijd lukt.
Wat je wel nodig hebt is een kleine anti-kleef koekepan (grote van een tortilla). Neem een pan met een ijzeren handvat, omdat de pan in de oven gaat.
We beginnen eraan,
Schil je aardappelen en kook ze gedurende 10 minuten, daarna afgieten en laten afkoelen.
Breek de eieren in een kom, pers er een klein teentje look onder. Klop de eieren met een garde tot een homogene massa.
Breng de eierstruif op smaak met peper en zout, voeg eventueel een beetje kurkuma toe voor de kleur.
Snij de gekookte en afgekoelde aardappelen in schijfjes en meng ze onder het eiermengsel.
Zet de koekepan op een hevig vuur en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Doe het tortillamengsel erin en laat 1 minuut bakken.
Doe het vuur vanonder de pan en plaats de pan in een voorverwarmde oven op 150° C.
Laat gedurende 15 à 20 minuutjes in de oven bakken, daarna de pan uit de oven pakken en laten afkoelen.
Wanneer de tortilla lauw is , de pan omkeren op een bord, en je bent klaar om te genieten van je heerlijke verse tortilla.
Je kan zelf altijd nog wat variëren door aan je eiermengsel allerlei zaken toe te voegen, zoals gedroogde tomaatjes, serranoham, gestoofde ui, paprikas,…. ieder naar zijn of haar smaak en goesting.
In ieder geval smakelijk en laat ons weten wat je ervan vond.
Roberto