Recepten | Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

1 nov, 2021

 tapas
 45 minuten
 *
 4 personen

Ingrediënten

  • 8 grote bio-eieren
  • 800 g aardappelen (vastkokend)
  • teentje look
  • olijfolie
  • peper en zout
  • kurkuma

Overbekend en o zo lekker, wie kent deze tapa niet? Hieronder een eenvoudig recept dat altijd lukt.
Wat je wel nodig hebt is een kleine anti-kleef koekepan (grote van een tortilla). Neem een pan met een ijzeren handvat, omdat de pan in de oven gaat.

We beginnen eraan,

Schil je aardappelen en kook ze gedurende 10 minuten, daarna afgieten en laten afkoelen.
Breek de eieren in een kom, pers er een klein teentje look onder. Klop de eieren met een garde tot een homogene massa.
Breng de eierstruif op smaak met peper en zout, voeg eventueel een beetje kurkuma toe voor de kleur.

Snij de gekookte en afgekoelde aardappelen in schijfjes en meng ze onder het eiermengsel.

Zet de koekepan op een hevig vuur en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Doe het tortillamengsel erin en laat 1 minuut bakken.
Doe het vuur vanonder de pan en plaats de pan in een voorverwarmde oven op 150° C.

Laat gedurende 15 à 20 minuutjes in de oven bakken, daarna de pan uit de oven pakken en laten afkoelen.

Wanneer de tortilla lauw is , de pan omkeren op een bord, en je bent klaar om te genieten van je heerlijke verse tortilla.

Je kan zelf altijd nog wat variëren door aan je eiermengsel allerlei zaken toe te voegen, zoals gedroogde tomaatjes, serranoham, gestoofde ui, paprikas,…. ieder naar zijn of haar smaak en goesting.

In ieder geval smakelijk en laat ons weten wat je ervan vond.

Roberto

Meer recepten

Pintxos con chistorra

Pintxos con chistorra

De chistorra is een rauwe, dunne chorizoachtige worst uit Navarra. Omdat deze worst nog rauw is, dient hij dus zeker gebakken te worden voor consumptie. Plaats deze overheerlijke tapa op een schijfje stokbrood, steek er een tandenstoker door en je hebt meteen een van...

Lees meer
Albóndigas en salsa de tomates

Albóndigas en salsa de tomates

Dit keer maken we een echte klassieker klaar, albóndigas, oftewel gehaktballetjes in tomatensaus. Wat heb je allemaal nodig aan materiaal, een snijplank, een braadpan en een kookpot met hoge randen. We maken eerst de gehakballen, doe in een mengkom het gehakt, peper,...

Lees meer
Alas de pollo al ajillo

Alas de pollo al ajillo

Wie lust er nu niet een heerlijk kippenvleugeltje, deze tapa zal niet teleurstellen als eenvoudig maar enorm smakelijk gerechtje. Kruid de kippenvleugelboutjes met peper en zout en bak ze in de olijfolie tot ze goudbruin en gaar zijn. Neem ze uit de pan en zet ze even...

Lees meer