Recepten | Albóndigas en salsa de tomates

Albóndigas en salsa de tomates

6 dec, 2021

 tapas
 40 minuten
 *
 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g gehakt (kalf/varken)
  • 1 eitje
  • 1 teentje look
  • 100 g chapelure
  • peper en zout
  • gemalen komijn

Voor de tomatensaus :

  • 2 blikjes tomato frito 400g
  • halve ui (versnipperd)
  • 100 g erwten (diepvries of vers)
  • 1 teentje look
  • pimentón dulce
  • glaasje droge witte wijn

Dit keer maken we een echte klassieker klaar, albóndigas, oftewel gehaktballetjes in tomatensaus.

Wat heb je allemaal nodig aan materiaal, een snijplank, een braadpan en een kookpot met hoge randen.

We maken eerst de gehakballen, doe in een mengkom het gehakt, peper, zout, , geperste look, komijn en een rauw ei, goed mengen met elkaar en vervolgens de chapelure eronder mengen tot je een vast mengsel hebt.

Laat een 10 minuten rusten, terwijl kan je al aan de saus beginnen.

zet een pot met een scheut olijfolie op een zacht vuur, doe hierin je gesnipperde ui en een teentje geperste look.
Laat het geheel zachtjes stoven en let erop dat de ui zeker niet aanbrand. Na een tiental minuutjes een soeplepel pimentón toeveogen en onder elkaar roeren. Het geheel blussen met de witte wijn goed omroeren en de tomato frito toevoegen.
Nu de saus aan de kook brengen en de erwtjes toevoegen, zet het vuur af en we gaan verder met onze gehaktballetjes.

Het gehakt in balletjes van een viertal centimeter rollen, groter mag ook maar hou dan rekening mee dat je ze iets langer zal moeten bakken.
Zet een pan op het vuur doe er een beetje olijfolie in en laat goed warm worden. Doe de albóndigas er voorzichtig bij en laat ze aan alle kanten bruin worden. Vuur afzetten en de albóndigas in de pot met saus doen. Breng nu de tomtensaus met de albóndigas erin terg aan de kook en laat gedurende een vijftal minuten zacht koken. Opgelet regelmatig roeren om aan branden te voorkomen !

Alles is klaar om te serveren, doe ze in een keramiek schoteltje, zet en op tafel en smullen maar !

De tomato frito, pimentón, gemalen komijn, olijfolie, heerlijke wiite wijn, serveerschaaltje zijn allemaal te verkrijgen in El Valenciano.

Veel plezier met het recept en laat eens weten hoe het ging.

Meer recepten

Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón

Deze heel eenvoudige en in 5 minuten klaar tapa bestaat enkel uit olijfolie, padrón peper en halfgrof zeezout; De peper zelf is mild van smaak, met af en toe eens een iets minder milde. Ze zijn genaamd naar het dorpje Padrón in de provincie A Coruña , Galicië , in het...

Lees meer
Crema catalana

Crema catalana

Doe de melk in een kookpot en zet ze samen met de citroenschil en het kaneelstokje op een zacht vuurtje.Laat de melk heel zacht koken gedurende een tiental minuten, zo krijg je de subtiele smaak van kaneel en citroen in de melk. Doe de eierdooiers in een ronde kom en...

Lees meer
Paella mixta

Paella mixta

Wij komen met plezier bij jou thuis paella maken, maar mocht je het zelf eens willen proberen en je kookt graag, hier is alvast een gemakkelijk receptje. Bijna alle benodigde ingrediënten kan je terugvinden in onze webshop !  Verhit een paellapan op het vuur, voeg de...

Lees meer
0
    0
    Winkelmandje
    Winkelmandje is leeg