Recepten | Paella mixta

Paella mixta

7 sep, 2020

 Hoofdgerecht
 60 minuten
 **
 4 personen

Ingrediënten

  • 8 kippenvleugels
  • 8 gambas
  • 20 mosselen
  • 12 schijfjes choricillo of chorizo sarta
  • 1 klein uitje (versnipperd)
  • 1teentje look (geplet)
  • 1paprika (op reepjes)
  • 1tube calamares op blokjes of ringen
  • 400 g bomba rijst
  • 1 liter caldo voor paella
  • peper en zout
  • saffraan
  • 20 cl olijfolie
  • theelepel zachte pimentón
  • 2g colorante

Wij komen met plezier bij jou thuis paella maken, maar mocht je het zelf eens willen proberen en je kookt graag, hier is alvast een gemakkelijk receptje.

Bijna alle benodigde ingrediënten kan je terugvinden in onze webshop ! 

Verhit een paellapan op het vuur, voeg de olijfolie toe en bak de kippenvleugeltjes aan, kruiden met peper en zout.

Voeg na een drietal minuten de ui en look toe en laat op een zacht vuurtje gedurende 5 minuten zachtjes bakken, zonder aan te branden. Voeg nu de calamares en de chorizo toe na 5 minuten de paprika erbij doen.

Voeg de rijst en de paprikapoeder toe en bak de rijst zachtjes aan gedurende een tweetal minuten, regelmatig roeren zodat hij zeker niet aanbakt!
Giet nu de caldo in de pan, saffraan erbij en evt een beetje colorante, verdeel de rijst een beetje evenredig en zet het vuur op zijn hoogst, het is de bedoeling dat uw rijst snel aan de kook gaat.

De rijst moet ongeveer 18 min koken, na tien minuten schil je de calamares en de mosselen mooi in de pan.
Laat de paella nu nog een achttal minuutjes verder koken, niet roeren!
Let op dat de rijst niet droogkookt, voeg indien nodig op tijd water toe.

Proef of de paella gaar is en dek af met een stukje alufolie, laat nog een vijftal minuutjes rusten vooraleer op te dienen.

Folie eraf, schik er nog wat partjes citroen op en geniet met je gasten van een eigengemaakte echt Spaanse paella.

Que aproveche !
Roberto

Meer recepten

Pintxos con chistorra

Pintxos con chistorra

De chistorra is een rauwe, dunne chorizoachtige worst uit Navarra. Omdat deze worst nog rauw is, dient hij dus zeker gebakken te worden voor consumptie. Plaats deze overheerlijke tapa op een schijfje stokbrood, steek er een tandenstoker door en je hebt meteen een van...

Lees meer
Albóndigas en salsa de tomates

Albóndigas en salsa de tomates

Dit keer maken we een echte klassieker klaar, albóndigas, oftewel gehaktballetjes in tomatensaus. Wat heb je allemaal nodig aan materiaal, een snijplank, een braadpan en een kookpot met hoge randen. We maken eerst de gehakballen, doe in een mengkom het gehakt, peper,...

Lees meer
Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Overbekend en o zo lekker, wie kent deze tapa niet? Hieronder een eenvoudig recept dat altijd lukt.Wat je wel nodig hebt is een kleine anti-kleef koekepan (grote van een tortilla). Neem een pan met een ijzeren handvat, omdat de pan in de oven gaat. We beginnen eraan,...

Lees meer