Recepten | Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón

7 sep, 2020

 Hapje
 5 minuten
 *
 4 personen

Ingrediënten

  • 12 padronpepers
  • 2 eetlepels olijfolie
  • fijn keukenzout
  • half-grof zeezout

Deze heel eenvoudige en in 5 minuten klaar tapa bestaat enkel uit olijfolie, padrón peper en halfgrof zeezout; De peper zelf is mild van smaak, met af en toe eens een iets minder milde. Ze zijn genaamd naar het dorpje Padrón in de provincie A Coruña , Galicië , in het noordwesten van Spanje .

Zet een grilpan of een gewone koekepan met een beetje olijfolie op een middelmatig warm vuur.
Voeg de pepers toe en een beetje gewoon keukenzout.
Onder voortdurend ronddraaien bak de pepers in 2 à 3 minuten gaar.
Leg ze op een schotel, bestrooi rijkelijk met het zeezout en smullen maar.
De peper pak je bij het steeltje vast en wordt met zaadjes en alles opgegeten.

Maar pas op ! Er kan altijd een iets minder zachte peper tussen zitten, het is een beetje Russische roulette!

Que aproveche !
Roberto

Meer recepten

Alas de pollo al ajillo

Alas de pollo al ajillo

Wie lust er nu niet een heerlijk kippenvleugeltje, deze tapa zal niet teleurstellen als eenvoudig maar enorm smakelijk gerechtje. Kruid de kippenvleugelboutjes met peper en zout en bak ze in de olijfolie tot ze goudbruin en gaar zijn. Neem ze uit de pan en zet ze even...

Lees meer
Crema catalana

Crema catalana

Doe de melk in een kookpot en zet ze samen met de citroenschil en het kaneelstokje op een zacht vuurtje.Laat de melk heel zacht koken gedurende een tiental minuten, zo krijg je de subtiele smaak van kaneel en citroen in de melk. Doe de eierdooiers in een ronde kom en...

Lees meer
Paella mixta

Paella mixta

Wij komen met plezier bij jou thuis paella maken, maar mocht je het zelf eens willen proberen en je kookt graag, hier is alvast een gemakkelijk receptje. Bijna alle benodigde ingrediënten kan je terugvinden in onze webshop !  Verhit een paellapan op het vuur, voeg de...

Lees meer
0
    0
    Winkelmandje
    Winkelmandje is leeg